top of page

Foredrag & Temadage

Inspiration i øjenhøjde

Find det rette foredrag til din:

Højskole

Folkeskole

Efterskole

Virksomhed

Kirke

Institution

Eller hvor end du kommer fra...

IMG_2008.jpeg

Autentiske foredrag & temadage 
i øjenhøjde! Altid fuld af mod, sårbarhed og autencitet

I form af forskellige foredrag, kurser og temadage, tager Marie Noél os med på en bevidsthedsrejse gennem relationers land og deres altafgørende betydning for vores glæde, trivsel og mentale helbred. Hun hjælper os med at forstå hvad der skal til for at skabe og styrke vores relationer, og gør os opmærksomme på livets og menneskets kompleksitet, formidlet på en måde som alle kan forstå og genkende sig selv i.

Ligegyldigt emne eller målgruppe, er Marie Noél altid i øjenhøjde med sit publikum. Alle foredrag og kurser bliver afholdt med et smil på læben og i et sprog alle kan forstå og genkende sig selv i. Der er ingen fancy vendinger og kringlet fagsprog, til gengæld er der masser af transformerende viden og stof til eftertanke. Med humor og lethed hjælper hun lytteren til at forstå og få konkrete brugbare redskaber, som alle kan gå hjem og bruge med det samme.

Untitled design (9).png

"SNAK OM DET"

- Vejen til varige meningsfulde relationer og et stærkt mentalt helbred

Et helt år med covid-19 som en del af hverdagen, har tvunget os alle til at opleve vores relationer på tæt hold eller mærke ensomheden mere end nogensinde før. Hvis vi ikke allerede vidste, at vores relationer er den største kilde til vores glæde og samtidig den største kilde til smerte, frustration og uro i tankerne, så har vi lært det nu.

 

Mange af os ved også, at det at ”snakke om tingene” er vigtigt, og at kommunikation og ærlighed er nøglen til gode relationer. Men når nu vi alle sammen går rundt og ”ved det”, hvorfor er det så så svært for os at gøre det!?

Hvordan skaber vi varige meningsfulde relationer , og hvordan håndterer vi det når der pludselig er rod, konflikt eller uenighed? 

 

Hvordan finder vi modet til at være ærlige, åbne og sårbare og hvad er konsekvenserne hvis vi ikke gør?

Image by Priscilla Du Preez
Untitled design (9).png
Untitled design (10).png

"Hvad børn ikke ved... har de ondt af"

Alle familier vil opleve perioder, hvor vi er udfordrede af sygdom og krise. Det er en del af livets grundvilkår.

Når krisen rammer, bliver vi som voksne, ofte optaget af, hvordan vi kan skåne vores børn for smerten. Mange vælger, af de bedste intentioner, at ’skåne’ med tavshed. Det er en dybt rodfæstet men fejlslagen tradition i vores kultur. For tavshed om det smertefulde gør børnene usikre og planter følelser af skyld, skam og forkerthed. Børn sanser alt, og de har brug for vores hjælp til at forstå den virkelighed, de er en del af.

 

Så hvordan hjælper vi bedst vores børn igennem det, som vi helst ville skåne dem for? Både som forældre og fagfolk?

Hvordan taler vi om det der er svært og sårbart? 

Untitled design (9).png

"Når mor og far gjorde deres bedste - men det bedste ikke var godt nok"

Et foredrag om at vokse op med forældre der ikke altid evnede at være  de  forældre vi havde brug for, grundet psykisk sygdom, misbrug eller andre svære livsomstændigheder.

Om at føle sig voksen som lille, og at føle et ansvar som er så svært at give slip på igen. Om at gemme sine følelser og behov væk, fordi der ikke var plads til dem, og hvad der sker når vi som voksne, forsætter med at gør det.

Et foredrag om ærlige, sårbare og svære snakke, som er altafgørende for vores fremtidige og nuværende relationer,  til andre, vores forældre og til os selv.

Image by DANNY G
bottom of page