top of page
Image by Priscilla Du Preez
Parforhold
concrete-wall-3059489.jpg

De svære, men vigtige samtaler i parforholdet

Når der er noget der ikke er som det skal være, i vores relation til vores partner, så opsluger det vores tanker, tager vores energi og værst af alt så skaber det afstand, splid og smerte.

Usikkerhed, misforståelser og konflikter, kommer af manglen på evnen til at kommunikere åbent, ærligt og kærligt med hinanden.

Vi vil så gerne undgå konflikt og tror at ved ikke at tale om det der fylder, så kan vi bibeholde den nærhed og samhørighed vi længes efter. Men sandheden er, at jo større forskel der er på hvordan du har det indeni, og det du giver udtryk for. Jo større smerte.

Men at finde modet til at åbne op og lære at sætte ord på det der fylder, det er noget der kan læres med den rigtige hjælp.

Svært ved at kommunikere & sætte de rigtige ord på?

Hvordan vi kommunikerer og om vi tør tage de svære samtaler i parforholdet, er altafgørende for vores mentale heldbred, glæde & hvordan vi har det, både sammen og individuelt.
At lære at kunne tale åbent og ærligt sammen om det der fylder, vores behov, lyster og præferencer (også når de ikke bliver mødt), på en måde der skaber samhørighed, intimitet og nærhed i stedet for splid & konflikt, er den bedste investering I kan gøre som par. 
Med den rette hjælp, behøver det ikke tage mange samtaler før I vil kunne mærke en betydelig forskel.
Samtalerne kan tages sammen som par, eller individuelt, alt efter hvad jeres udfordring er og hvad I har brug for.

svære samtaler
Uden din partner
concrete-wall-3059489.jpg

Samtaler uden din partner

Det kan være sindsygt svært og sårbart at tale med sin partner om det der fylder indeni, både de små og store ting.

 • At sige sine behov og evt. lyster højt - især når de ikke bliver mødt

 • At sige fra sig sige: "Hey, jeg blev faktisk ked af det, sur, skuffet, vred, da du gjorde det der - og det har jeg brug for at vi taler om".

Det kan være skræmmende, og vi kan hurtigt overbevise os selv om, at det ikke er vigtigt nok til at dele, hvis nu det skaber konflikt eller dårlig stemning.

Frygten og hvad nu hvis tankerne, får tit lov til at løbe af med os, og gør at vi ikke får talt om det der fylder og betyder noget.

Problemet er bare, at det ikke forsvinder, blot fordi vi ikke taler om det. Tværtimod, så begynder det langsomt at fylde i vores tanker, i vores krop og alt det usagte gør, at vi ikke kan være ærligt og fuldt til stede med den vi elsker.

Det er en virkelig ubehagelig følelse.

concrete-wall-3059489.jpg

Modet er i dig - det kræver bare nogle gange den rette hjælp og støtte til at få styr på:

 • Hvad det præcis er der fylder og hvorfor

 • Hvad der skal siges

 • Hvornår

 • Og hvordan det skal gøres så du får de bedste forudsætninger for at samtalen bliver god og skaber samhørighed i stedet for splid

Alt dette arbejder vi med i vores samtaler, så du kan føle dig klar og rustet til at gå hjem, og tale om det der fylder, og skabe det forhold du ønsker.

Vi tager enten udgangspunkt i en specifik samtale/problemstilling som fylder hos dig, eller vi arbejder mere generelt med det manglende mod til at sige hvad du har på hjertet.

Læs mere om det praktiske her eller anmod om en gratis afklarende samtale nedenfor.

Svære samtaler

Samtaler med din partner

Der er flere forskellige grunde til at vi som par:

 • Går skævt af hinanden

 • Misforstår hinanden 

 • Har svært ved at kommunikere og tale sammen

 • Oplever at vores samtaler tit ender i misforståelser, skænderier, dårlig stemning og at en eller begge parter bliver sur, vred eller ked af det

 • Ikke føler os set, mødt, elsket eller forstået af den anden

 • Ikke føler vi får vores behov opfyldt

 • Mangler intimitet mm.

 • Glider fra hinanden

Et parforløb, er for jer som genkender en eller flere af ovenstående problematikker, og/eller som har svært ved at tage de svære samtaler om hvordan det går i forholdet.

Samtalerne tager altid udgangspunkt i jer som par & jeres specifikke udfordringer.

Derfor starter jeg altid ud med en gratis og uforpligtende afklarende samtale, så vi sammen kan finde ud af hvad I har brug for, og se om der er den rette kemi mellem jer og mig (det har nemlig stor betydning for et godt forløb).

Læs om alt det praktiske her eller anmod om en gratis afklarende samtale nedenfor.

Med din partner

Lad os tale om elefanten!

Vi kender den godt alle sammen. Elefanten i rummet!

Til at starte med fyldte den ikke så meget, og var nem at ignorere og glemme, hvilket var dejligt, for vi vil egentlig helst undgå at tale om den. Men for hver dag vokser den sig større og større og til sidst fylder den alt. Både i rummet mellem os, i vores tanker og den måde vi taler sammen, eller ikke taler sammen på.

Den eneste måde at fjerne elefanten, er ved at tale om den. Blive klog på den. Lære den at kende.

Forstå hvorfor den er der, og hvad der er brug for for at fjerne den. 

"Hvordan spiser man en elefant? En bid ad gangen" - så det er det vi gør i vores samtaler sammen.

Jo før vi finder modet til at tale om den elefant, jo mindre er den, og jo færre bidder skal der til.  

Mister du dig selv i relationen til andre?

Når vi ikke føler os frie til at "bare" at være os selv, og "blot" sige de ting der fylder højt, til den person vi elsker, så påvirker det alt fra hvordan vi har det indeni, til den måde vi er med vores partner.
Nogle af os ender i en pleaser rolle, hvor vi føler at vi mister os selv, fordi vi i stedet for at sige fra og til. Så holder vi dem godt gemt væk, undertrykker hvordan vi egentlig har det og går med, glider ud og retter ind.

Vi undgår at sætte grænser, sige vores mening og tale om det der fylder, fordi vi er så bange for ikke at være vellidt. For at miste, være for meget, for lidt, for needy (sæt selv din frygt ind), så vi skruer ned for os selv og den vi er.
I bund og grund vil vi bare gerne elskes, men vi tror at der er sider af os selv, tanker, behov og lyster der skal gemmes væk ellers skrues ned for at det kan lade sig gøre.
Ikke at have modet til at være det skønne rod vi nu en gang alle sammen er, i relationen til dem vi elsker, er noget af det mest smertefulde - tror mig jeg har følt smerten og oplevet hvor hæmmende det er.
Heldigvis er modet inde i dig til at stå frem som den du er. Vi skal bare nogen gange have lidt hjælp til at finde det, og det er det jeg kan.

people pleaser
bottom of page