top of page
EQ Univers.jpg

Hvad børn ikke ved... har de ondt af

- Forældre & familiesamtaler

Selvom vi kan tænke at det er bedst for børn, ikke at dele og tale om at mor eller far ikke har det godt, i frygt for at gøre dem bange eller kede af det, så er det desværre langt fra sandheden.

Vi vil så gerne skåne vores børn, og prøver at gemme virkeligheden, ved at fortie det der er svært og sårbart - og vi gør det med de bedste intentioner. 

Men sandheden er bare at børn sanser alt. De er kloge små væsner, der kan mærke når noget af galt, også selvom vi synes vi gør alt for at skjule det.

Det der sker når vi ikke taler med dem om den virkelighed de og vi er i, er at de skaber deres egen.

 

Når vi ikke taler med vores børn og sætter ord på det de kan mærke der sker, bliver de usikre. 

Ofte vender de det indad og fortæller sig selv, at de er grunden til at mor eller far har det svært og opfører sig som de gør.  

Den eneste måde vi kan undgå dette, er ved at snakke om det. Dette gælder også med de helt små børn.

snak om det
snak om det

Karen Glistrup har skrevet den fineste bog, som hjælper familier der bl.a. er ramt af psykiske lidelser, afhængighed mm. med at tale med deres børn, om den virkelig de er i.

Den beskriver så fint, og i et sprog vi alle kan forstå, hvad det er der sker når mor eller far ikke har det godt, og giver både forældre og børn et sprog til at tale om det der er svært og sårbart.

Det kan være svært at tale om, og sætte de rigtige ord på, når krisen rammer. 

 

Men det er altafgørende for dit barns trivsel, mentale helbred, samt relationen mellem jer, at få talt om det der fylder.

Det kan være rigtigt hårdt at gøre når man selv har det svært, og det er ingen skam i at have brug for hjælp til til at finde det rette sprog og et mod til at tage den svære samtale. 

Jeg hjælper jer med at finde modet og lærer jer hvordan man vil kunne tage en snak, om de ting der fylder i familien, på omsorgsfuld og hensigtsmæssig måde.

Mange vælger også at få hjælp til at tage selve samtalen med barnet.

Hvad der er bedst for jeres familie, er noget vi sammen finder ud af, i en afklarende samtale.

Lige meget hvad, er min fineste opgave altid at gøre den svære samtale med dit barn, til en god og omsorgsfuld én af slagsen.

Der er ikke tale om terapi eller behandling, men samtalerne har ofte et terapeutisk udbytte. Jeg lover at det vil lette både dit og dit barns hjerte at få talt om det.

Hvordan foregår forældre & familiesamtalerne?

1

2

3

4

5

Vi starter altid ud med en gratis indledende og afklarende samtale per telefon på ca. 15 minutter.  Her får i mulighed for at fortælle kort om jeres situation og I får en fornemmelse af mig, hvem jeg er og hvordan jeg arbejder. 

Tillid og kemi er altafgørende for at dette bliver en rar oplevelse, selvom det kan være nogle sårbare emner der bliver talt om. 

Udfra vores samtale, vil jeg komme med min anbefaling til hvordan vi griber situationen bedst an, for jeres familie.

Vi starter altid med en forældresamtale, uden børn, hvor vi går i dybden med jeres situation. Det er i denne samtale at jeg lærer jer og de udfordringer, konflikter, sygdom, lidelser mm. at kende, som familien er påvirket af. Samt mere om hvordan det har påvirket jer som forældre og familie.

I denne samtale finder vi ud af, om I selv ønsker, og kan tage, samtalen med jeres børn, eller om I ønsker en familiesamtale, hvor jeg er tilstede. 

 

Finder vi ud af at I selv ønsker at tage samtalen med børnene, taler vi om præcis hvordan denne samtale skal tages, så barnet og jer som familie, får den bedst mulige oplevelse.

Det handler nemlig ikke kun om at tage samtalen, men i høj grad også om hvordan vi tager den. Det er vigtigt at børnenes fineste opgave kun er at lytte, når enten I eller jeg fortæller, og kun taler hvis de har lyst. 

Mit ønske er at i går fra samtalen med mere mod og føler jer rustet til at tage den svære samtale på bedste vis.

Finder vi ud af, at det mest bedste for jer vil være at være at i kommer ind til en familiesamtale, hvor børnene er med.  Så vil jeg gå i dybden med hvordan det i så fald vil foregå.

Vi finder sammen ud af, hvad der skal fortælles og om I selv ønsker at være den der fortæller og siger mest, eller om der er steder hvor I ønsker "jeg skal tage over". Det er meget individuelt hvad forældre har lyst og overskud til, og det er vigtigt for mig at sige, at der er ikke noget rigtigt og forkert i forhold til hvem der siger det til barnet. Det vigtigste er at vi taler med barnet om den virkelighed de er i, og at barnet for den bedst mulige oplevelse.

Det er overordnet mit ansvar at skabe trygge og afslappede rammer for dette og at samtalen forløber hensigtsmæssigt. 

Lige meget om I tager samtalen selv, eller I kommer ind til en familiesamtale. Oplever de fleste en enorm lettelse og forløsning. Det samme gør barnet, som endelig får sat ord på og skabt forståelse for det de har gået og sanset så længe. Det er den største gave vi kan give dem.

Det er med til at genskabe tilliden og tilknytningen til barnet, som ofte er blevet påvirket i en større eller mindre grad, af at der ikke er blevet talt om det de har mærket.

Derudover er der pludselig skabt et sprog og en fælles virkelighed, der kan bruges til at tale ind i fremadrettet, som gør en kæmpe forskel for både børn og jer som forældres trivsel.

Se priser på forældre og familiesamtaler her.

Familiesamtaler

Få hjælp og inspiration til de svære samtaler med dit barn - i disse 4 skønne bøger

Læs mere om "Snak om det... med alle børn" universet her, eller klik på hver bog for at komme direkte til beskrivelse af bogen, samt mulighed for at købe den.

hvad børn ikke ved har de ondt af
Far, mor... og børn
snak om det
Indeni mig... og i de andre
bottom of page