Image by Priscilla Du Preez
Parforhold
concrete-wall-3059489.jpg

De svære samtaler i parforholdet

Når der er noget der ikke er som det skal være, i vores relation til vores partner, så opsluger det vores tanker, tager vores energi og værst af alt så skaber det afstand, splid og smerte.

Usikkerhed, misforståelser & konflikter, kommer af manglen på evnen til at kommunikere åbent, ærligt og kærligt med hinanden.

Er du ærlig?

At være ærlig overfor den vi holder af, og tale om hvordan vi egentligt har det, og hvad vi har behov for og lyst til, kan være svært & meget sårbart.

Mange holder det i stedet inde og prøver at fortrænge når noget ikke fungerer, men oplever også at det at fortie og holder det inde, kun giver os mere indre uro og skaber mere distance.

Nogen gange kan modet til at tale være svært at finde, og andre gange er vi kommet dertil, hvor vi ikke ved hvordan vi skal snakke sammen, uden at det skaber mere distance og konflikt, end den nærhed og samhørighed vi længes efter.

Det kan heldigvis læres med den rette hjælp og støtte som du/I kan få lige her.

Svært ved at kommunikere & sætte de rigtige ord på?

Hvordan vi kommunikere og om vi tør tage de svære samtaler i parforholdet, er altafgørende for vores mentale heldbred, glæde & hvordan vi har det, både sammen og individuelt.

At lære at kunne tale åbent og ærligt sammen om det der fylder, vores behov, lyster og præferencer (også når de ikke bliver mødt), på en måde der skaber samhørighed, intimitet og nærhed i stedet for splid & konflikt, er den bedste investering I kan gøre som par. 

Med den rette hjælp, behøver det ikke tage mange samtaler før I vil kunne mærke en betydelig forskel.

Samtalerne kan tages sammen som par, eller individuelt (hvis du f.eks. er i tvivl om du skal gå eller blive), alt efter hvad din/jeres udfordring er og hvad du/I har brug for.

 
concrete-wall-3059489.jpg

Samtaler uden din partner

Det kan være sindsygt svært og sårbart at tale med sin partner om det der fylder indeni, både de små og store ting.

 • At turde sige højt hvad man har på hjertet

 • Hvordan man har det og hvad man føler

 • Hvad man har lyst til - og ikke lyst til

 • At sige fra og sætte grænser - og også siger når de er blevet overskredet

 • Sige sine behov og evt. lyster højt - især når de ikke bliver mødt

 • At sige, "Hey, jeg blev faktisk ked af det, sur, skuffet, vred, da du gjorde det der - og det har jeg brug for at vi taler om".

Det kan være skræmmende, og vi kan hurtigt overbevise os selv om, at det ikke er vigtigt nok til at dele, hvis nu det skaber konflikt eller dårlig stemning.

Frygten og hvad nu hvis tankerne, får tit lov til at løbe af med os, og gør at vi ikke får talt om det der fylder og betyder noget.

Problemet er bare, at det ikke forsvinder, blot fordi vi ikke taler om det. Tværtimod, så begynder det langsomt at fylde i vores tanker, i vores krop og alt det usagte gør, at vi ikke kan være ærligt og fuldt til stede med den vi elsker.

Det er en virkelig ubehagelig følelse.

concrete-wall-3059489.jpg

Modet er i dig - det kræver bare nogle gange den rette hjælp og støtte til at få styr på:

 • Hvad det præcis er der fylder og hvorfor

 • Hvad der skal siges

 • Hvornår

 • Og hvordan det skal gøres så du får de bedste forudsætninger for at det den svære samtale bliver god og skaber samhørighed i stedet for splid.

Det kræver også en bestemt indre tilstand og mindset for at disse samtaler bliver så gode så muligt, og for at vi tør tage dem. 

Alt dette arbejder vi med i vores sessioner sammen, så du kan føle dig klar og rustet til at gå hjem, og tale om det der fylder, og skabe det forhold du ønsker.

Vi tager enten udgangspunkt i en specifik samtale/problemstilling som fylder hos dig, eller vi arbejder mere generelt med det manglende mod til at møde op i dit parforhold som det skønne rod du nu en gang er og turde sige hvad du har på hjertet.

Læs mere om det praktiske her eller anmod om en gratis afklarende samtale nedenfor.

Alt det vi ikke tør tale om og sige højt, fordi vi er bange for den andens reaktion, afvisning eller at skabe dårlig stemning, er rent faktisk det der vil skabe den samhørighed og dybe relation, som vi er så bange for at miste , men som vi samtidig længes efter.

Svære samtaler

Samtaler med din partner

Der er flere forskellige grunde til at vi som par:

 • Går skævt af hinanden

 • Misforstår hinanden 

 • Har svært ved at kommunikere og tale sammen

 • Oplever at vores samtaler tit ender i misforståelser, skænderier, dårlig stemning og at en eller begge parter bliver sur, vred eller ked af det

 • Ikke føler os set, mødt, elsket eller forstået af den anden

 • Ikke føler vi får vores behov opfyldt

 • Mangler intimitet mm.

 • Glider fra hinanden

Et parforløb, er for jer som genkender en eller flere af ovenstående problematikker, og/eller som har svært ved at tage de svære samtaler om hvordan det går i forholdet.

Samtalerne tager altid udgangspunkt i jer som par & jeres specifikke udfordringer.

Derfor starter jeg altid ud med en gratis og uforpligtende afklarende samtale, så vi sammen kan finde ud af hvad I har brug for, og se om der er den rette kemi mellem jer og mig (det har nemlig stor betydning for et godt forløb).

Læs om alt det praktiske her eller anmod om en gratis afklarende samtale nedenfor.

 

Lad os tale om elefanten!

Vi kender den godt alle sammen. Elefanten i rummet!

Til at starte med fyldte den ikke så meget, og var nem at ignorere og glemme, hvilket var dejligt, for vi vil egentlig helst undgå at tale om den. Men for hver dag vokser den sig større og større og til sidst fylder den alt. Både i rummet mellem os, i vores tanker og den måde vi taler sammen, eller ikke taler sammen på.

Den eneste måde at fjerne elefanten, er ved at tale om den. Blive klog på den. Lære den at kende.

Forstå hvorfor den er der, og hvad der er brug for for at fjerne den. 

"Hvordan spiser man en elefant? En bid ad gangen" - så det er det vi gør i vores samtaler sammen.

Jo før vi finder modet til at tale om den elefant, jo mindre er den, og jo færre bidder skal der til.  

Mister du dig selv i relationen til andre?

Når vi ikke føler os frie til at "bare" at være os selv, og "blot" sige de ting der fylder højt, til den person vi elsker, så påvirker det alt fra hvordan vi har det indeni, til den måde vi er med vores partner.

Nogle af os ender i en pleaser rolle, hvor vi føler at vi mister os selv, fordi vi i stedet for at sige fra og til. Så holder vi dem godt gemt væk, undertrykker hvordan vi egentlig har det og går med, glider ud og retter ind.

Vi undgår at sætte grænser, sige vores mening og tale om det der fylder, fordi vi er så bange for ikke at være vellidt. For at miste, være for meget, for lidt, for needy (sæt selv din frygt ind), så vi skruer ned for os selv og den vi er.

I bund og grund vil vi bare gerne elskes, men vi tror at der er sider af os selv, tanker, behov og lyster der skal gemmes væk ellers skrues ned for at det kan lade sig gøre.

Ikke at have modet til at være det skønne rod vi nu en gang alle sammen er, i relationen til dem vi elsker, er noget af det mest smertefulde - tror mig jeg har følt smerten og oplevet hvor hæmmende det er.

Heldigvis er modet inde i dig til at stå frem som den du er. Vi skal bare nogen gange have lidt hjælp til at finde det, og det er det jeg kan.

Skal jeg gå eller skal jeg blive?

Er du I tvil om du er i det rette forhold?

Om du skal blive eller om du skal gå?

Ved du måske godt inderst inde at dette ikke længere er det rigtige for dig, men mangler modet til at tage beslutningen, fordi frygten for at være alene, såre den anden person, starte på ny, og alt det ubehag der kommer når vi stopper en relation der har betydet så meget for os og fylder i vores liv, med fælles venner, familie, vaner og måske endda fælles børn, hus og have?

Måske er du oprigtig i tvivl, fordi du ikke længere er glad. Der er noget der mangler? Der er noget der skal være anderledes end det er nu, for at du kan være lykkelig med din partner, men samtidig kan du stadig mærke lysten og troen på at det skal være ham/hende, hvis visse ting kan være anderledes?

Få hjælp til at finde ud af om du skal have en snak med din partner om at det ikke længere skal være jer, eller en snak om hvad der skal være anderledes for at du får det bedre.

 

Marie Noél© 2019 All Rights Reserved.

Home | De svære samtaler| Snak om det - med børn | Om | Kontakt

Privacy policy | Terms and Conditions

Marie Noél Jepsen

Skindergade 26, 1 sal, (Soul Fitness), 1159 København K